KNJIGOVODSTVO BEOGRAD-NEKOLIKO SAVETA ZA IZBOR KNJIGOVODSTVENE AGENCIJE U BEOGRADU

-Prethodno iskustvo i obrazovanje ključnih zaposlenih u Agenciji

 

Proverite koliko godina iskustva poseduju zaposleni u računovodstvenoj agenciji kao i da li imaju klijente iz iste delatnosti kao što je Vaša. Višegodišnje iskustvo je neophodan uslov buduće uspešne saradnje. Takođe, iskustvo u istim ili sličnim delatnostima je prednost iz razloga što se već poznaju specifičnosti određenih delatnosti u pogledu poreskih zahteva, računovodstvenog obuhvatanja itd,

 

-Lične osobine zaposlenih

 

Etičke vrednosti, poštenje i predanost poslu su samo neke od vrlina koji treba da poseduju Vaši budući saradnici iz računovodstvene agencije;

 

-Licence ili sertifikati

 

Ukoliko zaposleni u agenciji poseduju licencu iz računovodstva/revizije to je dodatan argument da će agencija stručno i odgovorno pružiti računovodstvene usluge.

 

-Uzajamno razumevanje i korektan poslovni odnos

 

Napravite sastanak sa zaposlenima iz računovodstvene agencije pre donošenja Vaše konačne odluke o izboru Agencije. Ukoliko postoji razumevanje sa obe strane, možete se nadati korektnom poslovnom odnosu i razumevanju Vaših poslovnih potreba.

 

-Odnos broja zaposlenih i klijenata u agenciji

 

Pre donošenja konačne odluke, raspitajte se o broju klijenata koju ima računovodstvena agencija po jednom zaposlenom kao i o veličini kljenata. Preveliki broj klijenata po zaposlenom će zasigurno uticati na smanjenje kvalteta usluge računovodstvene agencije budući da će Agencija manje vremena provoditi za Vas i za rešavanje Vaših problema.

 

Računovodstveni program

 

Na tržištu Republike Srbije postoji sijaset računovodstvenih programa. Usled nepostojanja adekvatne regulative u Srbiji koja definiše minimalne standarde koje program mora ispuniti, morate se sami raspitati koji licencirani računovodstveni program Vaš knjigovođa poseduje. Redovno ažuriranje i prilagođavanje sistema poreskim zahtevima kao i sistemsko ažuriranje poreskih stopa za plate samo su neki od standarda koje moraju ispunjavati današnji program.

 

Osiguranje od profesionalne odgovornosti

 

Iako u našoj zemlji osiguranje od profesionalne odgovornosti računovođa nije obavezno, preporuka je da se izabere knjigovodstvena agencija koja ima osiguranje od profesionalne odgovornosti računovođa. Kada Vaša kigovodstvena agencija ima polisu osiguranja, možete se naplatiti za eventualnu štetu koju Vam je knjigovođa napravio prilikom pružaja svoje usluge.

 

Računovodstvo i konsalting

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *